Postări populare " My Laura Catrinar "

joi, 10 noiembrie 2011

Cine eşti tu?


Cine eşti tu? Tu, cel care citeşti cu sufletul la gură cuvânt cu cuvânt? Cine eşti? Vreau să te cunosc. Vreau să-ţi cunosc identitatea. Să-ţi cunosc durerea. Suferinţele. Bucuriile. Sentimentele. Să te cunosc cu adevărat. Pe tine. Nu pe cel pe care-l arăţi lumii. Să îndrăzneşti să fii tu însuţi. Cu bune şi cu rele. Să îndrăzneşti să spui lucrurile pe care vrei să le spui fără să te gândeşti ce vor gândi cei din jur. Să îndrăzneşti să spui unei persoane că o iubeşti, fără a te gândi la posibila respingere. Nu contează că eşti brunet, blond, şaten, că ai ochii albaştri, verzi, negri. Tot ce contează e că vreau să te cunosc. Să-ţi cunosc sufletul. Vreau să priveşti atent la tine, în adâncul tău. Vreau să te întrebi dacă cu adevărat asta e ceea ce vrei de la viaţa ta. Dacă asta e ceea ce ai visat. Dacă îţi place de persoana care eşti acum. Să te duci în faţa oglinzii, să priveşti insistent în ochii tăi…ca prin prisma lor să-ţi vezi sufletul. Cu adevărat asta e ceea ce vrei pentru tine? La câte din dorinţele tale ai renunţat? La câte calităţi unice ai renunţat doar pentru că nu se potriveau cu lumea de afară. Gândeşte-te bine şi apoi… spune-mi cine eşti tu. Vreau cu adevărat să ştiu! Cine eşti? 



Am analizat oameni şi oameni. Am făcut-o şi eu, de ce să fiu făţarnică şi să nu recunosc? Şi-mi plăcea. Simţeam că deţin informaţii preţioase. Că deţin puterea.
Ne place să ne adunăm în grupuri şi să vorbim de unul şi de altul. Şi dacă ni se pare că ”informaţiile” nu sunt atât de picante şi atrăgătoare la public, mai adăugam şi câte ceva în plus să le facem mai digerabile. Dacă exista ceva mai josnic, mai murdar şi mai perfid ca bârfa, atunci trebuie să fie îngrozitor acel lucru. Bârfa transformă cele mai plăcute persoane în nişte persoane oribile. Bârfa te transformă din sărac în bogat şi din bogat în sărac.
Este ca un microb. Odată ce l-ai luat…. greu se mai tratează şi se răspândeşte cu viteza luminii.
Ne place să fim răutăcioşi. Să vorbim cu alţii de persoanele pe care nu le înghiţim. Să răspândim zvonuri, să mai clocim câte ”una” tare. Numai că ai mare grijă! Cine azi îţi bârfeşte pe cineva la ureche, mâine te va bârfi pe tine la urechea celuilalt! Pentru că aşa e. Ca ciuma, lepra de care nu mai poţi scăpa. Şi noi, ceilalţi, alimentăm bârfitorii prin simplul fapt că îi ascultăm.
Oamenii de succes, oamenii care tot timpul au apărut primii pe paginile ziarelor, oamenii care au ceva care contează cu adevărat…nu bârfesc. În multe interviuri pe care oamenii de succes le-au acordat, precizează că urăsc bârfa. Nici nu mă mir! Dacă eşti un om de calitate, înţelept şi cu capul pe umeri nici nu se poate altfel!
Doar oamenii josnici, de spiţă joasă care nu au o viaţă proprie şi nu reuşesc să se integreze în societate altfel decât prin bârfă…practică acest sport. În concluzie, dacă eşti un papă-lapte şi un om josnic…continuă cu răspânditul zvonurilor. Nouă, oamenilor de calitate, nu ne pasă! 
Când trăieşti cu resentimente, nu mai ai nimic de oferit. Resentimentele sunt sentimente ostile provocate de amintiri neplacute cauzate de către cineva. Când eşti plin de resentimente, eşti plin de ură, de dorinţă de răzbunare. Resentimentul, în opinia mea, este sentimentul care vine iar şi iar şi iar peste tine. Te doboară, te macină, mănâncă tot ce e mai bun din tine. Atunci când cineva ne răneşte enorm, când suntem dezamăgiţi, ne simţim nedreptăţiţi sau eliminaţi din viaţa cuiva, acele sentimente care ne-au doborât revin la noi dar de fiecare dată cu o intensitate şi mai mare.
Deşi poate nu ai realizat, când eşti plin de resentimente pur şi simplu nici nu mai poţi avea relaţii normale cu cei din jur. Nu mai poţi lega prietenii şi pur şi simplu nu mai poţi face lucrurile pe care altă dată le făceai. Asta pentru că e ca şi o boală. Începe să te mănânce dinlăuntru, până dă pe dinafară. Şi când dă pe dinafară, umplii de sentimente negative şi pe cei de lângă tine. Şi nimeni nu vrea să stea lângă cineva posac şi care se plânge tot timpul. Nimeni nu vrea să stea lângă cineva care urzeşte planuri de răzbunare. E greu prin ce ai trecut, e greu pentru că nu-ţi imaginezi de ce tocmai tu. Te gândeşti că nu vei putea ierta persoana respectivă până când nu te vei vedea răzbunată. Dar doar ţie îţi faci rău dacă păstrezi în tine toată acea amărăciune. De ce să retrăieşti acel moment, din nou şi din nou? E greu să laşi în urmă toate cicatricile care ţi-au fost cauzate, dar nu e imposibil. Şi alţi oameni au reuşit. Şi eu am reuşit. Poţi şi tu.
De ce să fii plin de resentimente, când ai putea să fii plin de iubire de dă peste ea? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu